Hororový případ z Polska. Zbité a silně popálené dítě bojuje o život, rodiče zatkli

Policii celou věc oznámil biologický otec dítěte, který chlapce v pondělí navštívil. Podle informací portálu klobucka.pl někdo osmileté dítě "zbil a polil vroucí vodou, žíravinou nebo ho jinak popálil". Novinářům to sdělila nevlastní sestra chlapce Magdalena M.

Záchranářský vrtulník chlapce transportoval do katovické nemocnice v pondělí okolo půl třetí odpoledne. Mluvčí zdravotnického zařízení Wojciech Gumułka portálu Polsat News sdělil, že stav osmiletého dítěte je velmi vážný. "Momentálně je na jednotce intenzivní péče," uvedl. 

[chooze:article;value:498116]

​Podle příbuzné chlapec bojuje o život. "Prosím, drazí, modlete se za mého bratra (...). Byl vážně zbit a něčím popálen, má popáleniny 3. stupně. Je na ventilátoru a není jasné, zda se probudí. Děkuji za každou modlitbu," vzkázala skrze sociální sítě zdrcená sestra. "Právě jsem zjistila, že má jen 50procentní šanci na přežití. Od rána ho operují. Je popálený od hlavy až k patě," dodala později.

Lékaři: Musel mít obrovské bolesti

"Má popáleniny hlavy, trupu a končetin a také zlomeniny končetin," upřesnil ve středu nemocniční lékař Andrzej M. Bulandra. Dodal, že dítě je bez dýchacích obtíží, jeho stav ale zůstává nadále vážný. "Anesteziologové uvedli osmiletého chlapce do lékařsky vyvolaného kómatu. Je plánováno několik operací k odstranění nekrózy kůže," dodal.

Novináři získali fotografie těžce zraněného chlapce. Jsou ale natolik drastické, že je nemohli zveřejnit. 

Podle lékaře dítě zlomeniny utrpělo v průběhu posledního měsíce. Další zranění mají být stará zhruba týden. "Popáleniny pokrývaly asi čtvrtinu povrchu těla. Bolest takového zranění musela být krutá," řekl. "Spálené vlasy na hlavě svědčí o tom, že dítě bylo popáleno plamenem," dodal.

Policejní mluvčí Barbara Poznańská uvedla, že osmiletý chlapec byl součástí velké rodiny. Doma spolu s ním žily celkem čtyři děti. V poutech skončila 35letá matka a nevlastní otec dítěte. Ještě během středy se je chystá státní zástupce obvinit. "Při zadržení byli matka i její partner střízliví," sdělila mluvčí. Dodala, že muži zákona v tomto domě dříve kvůli žádnému domácímu násilí zasahovat nemuseli.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.