Hraniční kontroly budou pokračovat. Protahuje je příliv migrantů

Původně to mělo být jen desetidenní opatření. Příliv migrantů ale hraniční kontroly neustále protahuje. Ve středu tak vláda rozhodla o dalším prodloužení, a to přesto, že počty odhalených nelegálních migrantů v uplynulých týdnech klesají.

"Poslední záchyty ve Zlínském kraji evidujeme 29. října v Uherském Brodě, kde jsme zajistili 20 nelegálních migrantů a 8. listopadu v Brumově-Bylnici na vlakovém nádraží, kde jsme zajistili jednu osobu," řekla televizi Nova policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

[chooze:article;value:510959]

​Celkově policisté přímo na společné hranici se Slovenskem objevili od října už bezmála 1 170 migrantů. Většina z nich skončila zpět na Slovensku.

Stále platí, že proti loňskému roku převaděči změnili taktiku. Letos se migranty snaží převézt auty. Loni se ze Slovenska na Moravu totiž dostávali nelegální migranti pěšky, a to přechodem přes takzvanou zelenou hranici.

Řidiči se shodují, že policie je na hranicích potřeba. "Je třeba to kontrolovat, aby byl pořádek," řekl jeden z řidičů.

Čeští policisté na česko-slovenské hranici budou až do 5. prosince. Slovenská policie zůstane na hranici s Maďarskem do Vánoc, opatření tam platí do 23. prosince.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.