Hřib: Praha musí nejvíc investovat do MHD. Je to mnohem efektivnější

"Vy jste asi první host, který k nám dorazil se zpožděním, což je u náměstka pro dopravu pikantní. Mohla za to doprava po Praze?" začínala pondělní pořad Napřímo moderátorka Indráková. Tentokrát v tom ale údajně byla pražská doprava nevinně, zpoždění způsobilo jednání s železničáři.

Řeč ale přišla i na komplikace spojené třeba s rekonstrukcí Barrandovského mostu. "Dobrá zpráva je, že se stále ještě zdá, že se podaří opravit Barrandovský most tento rok," řekl Hřib. "Zjistilo se, že severní půlka toho mostu je v mnohem horším stavu než ta jižní, kterou už jsme opravili," vysvětloval, proč se rekonstrukce protáhla oproti původním plánům.

[chooze:article;value:557148]

Do budoucna jsou ale podle něj v Praze nejvíce potřeba investice do MHD. "Když jede 30 lidí v autobuse, tak je to mnohem efektivnější, než kdyby každý jel ve vlastním autě," popsal. Průměrně přitom podle něj v každém autě v Praze jede jen 1,3 člověka.

Z probíhajících investic zmínil třeba budování nové linky metra D, automatizovaný provoz na lince C nebo znovuzavedení tramvají na Václavském náměstí. A třeba je podle něj i budovat infrastrukturu pro cyklisty tak, aby odpovídala západním metropolím.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.