Inspekce varuje před doplňkem stravy z lékárny. Alergikům by mohl vážně ublížit

[chooze:gallery;value:34668]

Lékárny Dr. Max provozuje v Česku společnost Česká lékárna holding, a. s. Právě v jedné provozovně v ulici Pod Paťankou v Praze 6 odhalili inspektoři alergen v doplňku stravy.

"Rozbor v akreditované laboratoři SZPI v předmětné potravině potvrdil přítomnost alergenu – lepku, aniž by tato skutečnost byla uvedena na obalu," informovala inspekce na facebooku. Jednalo se o 120gramové balení Ostropestřce značky Dr. Max, s šarží L00876 a datem minimální trvanlivosti do prosince 2024.

[chooze:article;value:539830]

Doplněk stravy tak mohl způsobit vážné zdravotní problémy lidem, kteří jsou na lepek alergičtí nebo mají nějakou intoleranci. Inspektoři odebrali vzorek produktu v létě loňského roku.

"Okamžitě po tomto nálezu jsme produkt stáhli z prodeje, ale kontaktovali jsme rovněž všechny zákazníky, o nichž jsme věděli, že ho zakoupili. Pokud je nám známo, k žádným zdravotním komplikacím u nikoho nedošlo," řekl TN.cz mluvčí lékáren Dr. Max Michal Petrov.

Podle něj byla chyba na straně dodavatele. "Dnes už upozornění na možný obsah lepku informace na obalu produktu zahrnuje," uzavřel Petrov.

Inspektoři pravidelně zveřejňují na webu potravinynapranyri.cz seznam potravin, u kterých během svých kontrol odhalili jakékoli problémy nebo pochybení.

Léky bude možné koupit v drogerii nebo trafice. Více se dozvíte v následující reportáži (1/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.