Instruktor, který postřelil Míšu, promluvil: Moje opatrnost tentokrát nestačila

Instruktor policejní akademie v Bratislavě si nedokáže vysvětlit, jak se mezi padesátku školních nábojů dostal jeden ostrý, který zasáhl Míšu. Postřelená dívka je už dva měsíce upoutaná na lůžko a netuší, jestli bude někdy znovu chodit.

Vladimír Šeparnev poskytl exkluzivní rozhovor TV Markíza. "Nikdy si to neodpustím. Vždy jsem byl opatrný a zodpovědný se zbraněmi, ale tentokrát to nestačilo," řekl muž, kterého policie obvinila z ublížení na zdraví.

[chooze:article;value:501499]

Patřil k civilním zaměstnancům školy a jako takový by měl mít zakázáno učit studenty střílet. Tvrdí ale, že takovou informaci neměl a vedení mu to neznemožňovalo. "Nedávalo by smysl, aby mi zakazovali studenty školit a trénovat. I v ten nešťastný den jsem útvarové služební zbraně převzal na cvičení od dozorného akademie. Je logické, že v opačném případě by mi to nadřízení museli reálně znemožnit," prohlásil.

Míša si vzpomíná, že po zásahu na Šeparneva křičela, aby jí pomohl. On měl ale zůstat jen stát a šokovaně hledět. "Určitě jsem byl v šoku, šlo o zranění mojí studentky střelou, kterou jsem nemohl ani očekávat. Ale první pomoc jsem jí poskytl okamžitě a organizoval ostatní přítomné kadetky, aby přivolaly záchranku a policii. Zůstal jsem u ní do té doby, než přijeli policisté a odborná zdravotnická pomoc," dušuje se.

[chooze:article;value:498522]

"Vím, že moje lítost jí moc nepomůže, ale cítím potřebu jí to říct osobně, stejně jako jejím rodičům. Já jsem před nimi vinný. Nedokážu vrátit čas a napravit to, co se stalo. Ale vždy pro ně rád udělám všechno, co je v mých silách a možnostech," vzkázal Šeparnev. Podobná slova jí poslal v dopise do nemocnice.

Kadetka o to ale nestojí. Tragický den ze začátku března si prý dokonale pamatuje a pedagogovo chování pokládá za neomluvitelné. "Co by mi chtěl říct, nemá pro mě žádný význam," reagovala rezolutně.

Lékaři by ji měli v nejbližších dnech propustit do domácí péče. Policejní vyšetřování pravděpodobně zabere přinejmenším několik dalších týdnů.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.