Instruktor řekl, ať střílí po sobě, šokuje advokát. Míša bude mít trvalé následky

Postřelená kadetka Míša bude mít po březnové střelbě na bratislavské policejní akademii následky do konce života. Už dříve se svěřila, že pedagoga, který má být za její zranění zodpovědný, nechce ani vidět. Z osudného dne si pamatuje všechno.

"Měli mít takové cvičení, on to nazval 'duel', že budou střílet na sebe. To je v rozporu se všemi možnými principy, co se týče zacházení se zbraní. Nejprve ukazoval, jak se to má dělat s jednou ze studentek, no a pak všichni čtyři, že kdo bude rychlejší. No a v rámci tohoto duelu vyšla ta rána z jeho zbraně,“ popsal kritický okamžik pro TV Markíza Marko Polakovič, advokát postřelené kadetky.

Na střeleckém polygonu byly v osudné odpoledne ještě další dvě studentky. Jak se instruktorovi mohl dostat ostrý náboj do zbraně, si prý sám vysvětlit nedokáže.

[chooze:article;value:492783]

​​Míša si dobře pamatuje i to, co se dělo po osudné ráně. "Zakřičela hodně, spadla na zem, cítila velkou bolest a volala na něj, ať volá záchranku. On se nemohl pohnout, stál tam a jen se díval. Jedna z těch spolužaček rychle přiběhla a šla volat záchranku," uvedl advokát.

Chování Vladimíra Š. podle právníka zachytily i kamery. Když se vzpamatoval, neustále někam odcházel. "Vícekrát opustil střelecký polygon, vyšel ven, zase se do něj vrátil, zase vyšel ven. Bylo tam podezření ze strany policie, zda se náhodou nemohl zbavit zásobníků, které měl u sebe. To byl také důvod, proč byli přivoláni psovodi a prohledali okolí, kde se pohyboval. Ale nenašli nic," upozornil Marko Polakovič.

Vladimír Š. nyní čelí trestnímu stíhání pro ublížení na zdraví. Jako civilní instruktor měl zakázáno studenty učit střílet, přesto vedl střelecký kroužek, uvedly už dříve tvnoviny.sk. Obviněného ​mže vyslýchal vyšetřovatel ještě minulý týden. Jeho advokát novinářům také přislíbil stanovisko, momentálně se ale nachází mimo Slovensko. V případě prokázání viny mu hrozí od jednoho do pěti let vězení.

Míšu čeká výslech příští týden.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.