Italové postavili nejvyšší most v Evropě. Překonal i Dolní Moravu

[chooze:gallery;value:35391]

​Turisté v Itálii mohou nově vyzkoušet jedinečný adrenalinový zážitek. Ambiciózní dílo spojuje vesnici Sellano s hradem Montesanto a vede ve výšce 175 metrů nad údolím, popsal italský deník Corriere della Sera. Svou výškou překonal i visutý most na Dolní Moravě, který je "pouze" 95 metrů nad zemí.

Český most ale zůstává nejdelším, jelikož měří 721 metrů. Italská lávka je dlouhá "jen" 517 metrů. Zprovoznili ji 23. března a přejít na druhou stranu trvá přibližně 30 až 45 minut.

Při přechodu je nutné mít nasazené karabiny, protože v mostě jsou poměrně velké mezery. Na lávku se najednou vejde až 90 lidí a lístky je možné předem koupit online. Jedna cesta stojí 25 euro (v přepočtu zhruba 630 korun). S cestou zpět vyjde lístek na 30 euro (760 korun).

Starosta Sellana Attilio Gubbiotti italskému listu řekl, že cílem nové atrakce je "oživení oblasti a zabránění její vylidňování". Oblast, kde se most nachází, totiž byla v roce 2016 centrem série ničivých zemětřesení.

[chooze:article;value:466840]

​Nejvyšším visutým mostem pro pěší na světě zůstává nadále most, který vede ve výšce 300 metrů nad kaňonem Čang-ťia-ťie v jižní Číně. Na délku má 430 metrů a návštěvníci na něm kráčí po skleněných deskách.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.