Jak k němu přišel? Dalibor Janda odhalil tajemství svého chrapláku

"Kdyby mi bylo 35 let, tak bych byl radši. Jenže teď mám o 35 víc. Je to strašný věk. Je to taková hrůza, že je mi z toho zle," pustil se zpěvák Dalibor Janda do upřímné zpovědi ve studiu Víkendové Snídaně.

U mužů jsou podle něj nejdůležitější Kristova léta. "Co neuděláte mezi třicátým a čtyřicátým rokem, to už nedoženete. Když se někomu něco podaří později, tak je to spíše výjimka," uvažoval nahlas zpěvák.

[chooze:article;value:496568]

​Oporu pro tezi našel ve svém životě. "Mně se toho v Kristových letech povedlo dost. Vystupoval jsem v zahraničí. V Německu, v Rakousku, ve Švýcarsku. Splnili se mi Zlatí slavíci i obrovské prodeje desek," uvedl trojnásobný Zlatý slavík z let 1986–1988.

Když se rozhodl pro kariéru zpěváka po třicítce, tak jej prý od toho řada lidí zrazovala. "V rádiích mi říkali, že jsem už ve třiceti letech starý, ať se na nějakou kariéru vykašlu. Řekl jsem si, že to přeci jen zkusím, první písničky se podařily. Vyšly songy Hurikán s Kaskadérem. V té době mi bylo 33," upřesnil Janda.  

[chooze:article;value:495884]

​Téma hovoru zamířilo rovněž k jeho typickému chraplavému hlasu. "Zpíval jsem čistým hlasem, a když jsem přešel do vyšších poloh, tak jsem zjistil, že se mi to nelíbí," uvedl Janda, který prý našel inspiraci u zpěváka Johna Fogertyho.

"Já jsem nejprve na tancovačkách od něj zpíval asi 13 písniček a začal jsem ho napodobovat. Ale stejně si myslím, že můj zpěv je jiný. Ale viděl jsem, že to na ženské zabírá. Nejsem imitátor, prostě jsem měl pocit, že takto chci zpívat," dodal trojnásobný slavík z 80. let.

Dalibor Janda je zpátky ve formě: Cloumají se mnou mladé holky, přiznává (3/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.