Jan Nedbal mě zahrál skvěle, říká skutečný Toman ze seriálu Matematika zločinu

Tvůrci, herci, ale i jejich kolegové z branže a plno známých tváří česko-slovenského showbyznysu. Ti všichni si nenechali ujít dlouho očekávanou slavnostní premiéru minisérie Matematika zločinu.

Minisérie inspirovaná skutečnou událostí vypráví příběh novinářky, které z indonéského vězení napíše Tomáš Toman. Ten byl zadržen na útěku před českou spravedlnosti a tvrdí, že zločin, za který má být odsouzen, nespáchal. "Je věcí cti tenhle příběh vyprávět, protože je to příběh boje o pravdu a dosažení spravedlnosti," řekl ředitel vývoje obsahu Michal Reitler.

"Je potřeba, aby se lidé o tomto příběhu naděje, úspěchu a spravedlnosti dozvěděli," přitakal herec Jan Nedbal, který ztvárnil hlavní postavu v seriálu.

[chooze:article;value:515236]

Na natáčení tak od začátku spolupracovali nejen Tomáš Toman, ale i novinářka Magdalena Sodomková, autorka podcastu Matematika zločinu. "Honza je skvělý. Určitě jsem rád, že mě hrál on. My jsme se i potkali, než se začalo natáčet. Sedli jsme si, popovídali jsme si. Nastudoval si mě dobře a zahrál to úplně skvěle," pochvaloval si Toman.

Minisérie sklidila úspěch i u návštěvníků slavnostní premiéry. "Je to neuvěřitelně napínavé, jsou tam skvělé herecké výkony," těšila se herečka Jana Bernášková.

"Mám pocit, že ten hlavní herec byl vybraný fakt perfektně, že mi připomíná reálného Tomana," potvrdila účastnice soutěže MasterChef Alžběta Minaříková. První díl minisérie Matematika zločinu najdete už nyní na Voyo. Další díly budou následovat vždy v pátek.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.