Jan toužil naposledy jít na pochod do Prčic. S pomocí záchranářů to zvládl

Pěšky, na kole, a dokonce na invalidním vozíku. Slavný pochod do Prčice v sobotu zdolalo i 80 invalidů. Mezi nimi byl Jan Balog, kterého neodradilo ani deštivé počasí. Na třináctikilometrovou trasu vyrazil v doprovodu své dcery a záchranářky ze Sanitky přání, která musela celou dobu dávat pozor na jeho zdraví.

"Je to speciální sanitka, která plní přání těžce nemocným a umírajícím lidem. Pán je velmi vážně nemocný, je v paliativní péči. A jeho posledním přáním bylo ještě jít pochod Praha–Prčice, jelikož je dlouholetým účastníkem," vysvětlila záchranářka a mluvčí Asociace samaritánů ČR Petra Homolová.

[chooze:article;value:540184]

​"Když byl mladší, tak chodil přímo z Prahy těch 70 kilometrů, teď ke konci, když zdraví tolik nesloužilo, tak chodil ty kratší trasy. A vlastně v mládí dělal i triatlon," popsala dcera Daniela.

Už po pár metrech ale přišly první komplikace. Polámalo se kolečko u vozíku. To naštěstí vyřešil náhradní vozík, a dobrodružství tak mohlo pokračovat.

Po krátké zdravotní přestávce v polovině trasy zbývalo ještě sedm kilometrů. Těsně před cílem pana Baloga přemohla únava. Na prčické náměstí ho proto přivezla Sanitka přání. "No je to docela drsné. Letos to bylo nejhorší... bylo špatný počasí taky. Myslel jsem si, že to zvládnu lépe," shrnul Jan Balog. Do cíle dorazil vyčerpaný, ale spokojený, a na památku si odnesl mapu trasy i s razítkem.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.