Jednání s Ruskem o míru? Koten je pro, podle Mikuleckého Rusko jednat nechce

Válka na Ukrajině zamrzla. Na frontě probíhá poziční opotřebovávací válka, kdy se postupy obou stran měří na desítky metrů. "Nicméně Rusům se v posledních měsících podařilo postoupit v některých místech i o jednotky kilometrů," připustil bezpečnostní analytik Milan Mikulecký.

Případná ukrajinská kapitulace by podle Mikuleckého neprospěla ani Ukrajině, ani České republice. "S naší historickou zkušeností s Mnichovem bychom měli být ti poslední, kteří budou křičet o tom, ať o Ukrajině rozhodně někdo jiný od stolu, a že si nezaslouží pomoc," připomenul.

​"Jednoho krásného dne dojdou jak materiální, tak lidské zdroje," pronesl poslanec SPD a člen bezpečnostního výboru Poslanecké sněmovny Radek Koten. Podle něj je lepší začít jednat, a to i se skřípěním zubů. 

[chooze:article;value:560356]

"Jsem příznivcem toho řešení, pojďme si sednout, pojďme zastavit alespoň na chvíli zabíjení a třeba se domluvíme," uvedl Koten. "Jakékoli jednání je lepší než jakákoli válka. Když ale není s kým jednat, tak prostě nemůžete jednat. Protože Rusko jednat nechce," reagoval Mikulecký.

"Situace je jednoznačná a tady není o čem diskutovat, protože Rusko dlouhodobě deklaruje nejen ústy Vladimíra Putina, ale i jeho propagandistů, že cílem je ovládnutí celé Ukrajiny," zdůraznil Mikulecký.

Podívejte se na celou epizodu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.