Jejich následovníci umírají v chudobě. Hamásu však velí miliardáři z bezpečí

Zatímco obyvatelé Pásma Gazy živoří a často nejsou schopni uspokojit ani své základní lidské potřeby, jejich vládci se topí v miliardách. Lídři Hamásu létají soukromými tryskáči, jezdí v drahých autech a rozkazy k teroristickým útokům vydávají z bezpečí luxusních apartmánů v Turecku nebo Kataru, stovky kilometrů od trpících obyvatel.

Ismáíl Haníja

Vůdce Hamásu žije v Kataru už od roku 2019. Z pohodlí svého hotelového pokoje také 7. října sledoval sérii útoků na Izrael. Haníja podle některých zdrojů disponuje majetkem v přepočtu okolo 90 miliard korun. Má 13 dětí, které se životem na vysoké noze často chlubí na sociálních sítích.

Ismáíl Haníja tedy vyzývá Palestince, aby umírali a stali se mučedníky, zatímco si jeho vlastní děti užívají luxusní životní styl v Kataru. "Všichni vědí, že 75 procent obyvatel Pásma Gazy jsou uprchlíci. Postarat se o ně je práce OSN," prohlásil o Palestincích Haníja.

[chooze:article;value:526098]

​Chálid Maš'al

Bývalý šéf hnutí v Kataru pobývá už od roku 2012. Momentálně spravuje finance a nemovitosti Hamásu. Jeho jmění má mít hodnotu v přepočtu přes 100 miliard korun.

"Blahopřejeme Chálidovi Maš'alovi k dosažení čistého jmění pěti miliard dolarů, zatímco více než polovina jeho vlastních občanů v Gaze žije pod hranicí chudoby. Být masovým vrahem a teroristou se vyplatí," poznamenal sarkasticky o Maš'alovi politický komentátor Ja'ari Cohen.

Muhammad Dajf

Šéf ozbrojeného křídla Hamásu a mozek teroristických útoků na Izrael ze 7. října. Smrti unikl už nespočetněkrát. I proto si vysloužil přezdívku Kočka, protože stejně jako ona má prý devět životů. Během snah izraelské armády zneškodnit ho, které trvají už 25 let, přišel o ruku, obě nohy, oko i rodinu. I jeho jmění údajně přesahuje 100 miliard korun.

Hnutí Hamás je hned po Islámském státu nejbohatší teroristickou organizací. Údajně také vlastní asi čtyři desítky realitních a developerských společností v Turecku, Saúdské Arábii nebo Spojených arabských emirátech.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.