Jurečka byl v době střelby na večírku. Skončil předčasně, hájí se ministerstvo

Jurečka se měl bavit na vánočním večírku v budově úřadu i poté, co už se vědělo, že na univerzitě umírali lidé. Anonymní zdroj to řekl deníkům Blesk a Mladá fronta DNES.

Mluvčí resortu Kateřina Procházková potvrdila, že akce proběhla. "Jednalo se o vánoční setkání se zaměstnanci, které bylo na tento den plánováno několik měsíců a bylo zahájeno ještě dříve, než na veřejnost začaly přicházet první kusé informace o hrůzném útoku na FF UK," reagovala na dotaz TN.cz.

[chooze:article;value:534740]

"Vzhledem k situaci se pan ministr Jurečka ten večer od devíti hodin zúčastnil mimořádného jednání vlády. Svou kondolenci a účast s pozůstalými ještě předtím vyjádřil například na svých sociálních sítích. Se začátkem jednání vlády bylo setkání ukončeno a lidé se začali rozcházet domů," uvedla mluvčí.

"Považujeme za důležité doplnit, že vánoční setkání děláme proto, abychom zaměstnancům poděkovali za jejich náročnou celoroční práci. Události z toho inkriminovaného dne nás hluboce zasáhly, stejně jako celou zemi. MPSV se připojilo mimo jiné k pietní vzpomínce v rámci dne státního smutku," doplnila.

Podle svědka, který okolo ministerstva šel před půlnocí, ale večírek pokračoval dál. Blesku řekl, že se tam lidé bavili, jako by se nic nestalo.

[chooze:article;value:534417]

"Situace ve které docházejí slova… Myslím na všechny oběti, zraněné i jejich blízké," napsal ministr na sociální síti X ve čtvrtek krátce po půl sedmé večer.

S žádostí o reakci a otázkou, v kolik ze setkání odešel, oslovila redakce TN.cz i ministra Jurečku. Do vydání článku neodpověděl. Jeho případnou reakci doplníme.

Podle Mladé fronty DNES se na akci jen za catering utratilo 400 tisíc korun. Podle resortu je to za takovou službu nejnižší možná částka.

Rakušan i Fiala reagovali na střelbu v Praze. Mysleme na pozůstalé, vzkázali (12/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.