Jurečka se omluvil za večírek v době střelby na fakultě. Skončil pozdě, přiznal

Jurečka zdůraznil, že setkání začalo v 15 hodin. "Tedy ještě dříve, než přicházely první zprávy o bezprecedentním útoku šíleného vraha. Více o tom, co se stalo, jsem se stejně jako všichni ostatní dozvěděl až kolem 19. hodiny. Že je na místě více zraněných a mrtvých lidí, policie oficiálně oznámila jen krátce předtím," řekl deníku Blesk.

Do té doby, než napsal osobní vyjádření na sociální síti X, se věnoval zaměstnancům resortu. Tvrdí, že neměl podrobnější informace o tom, co se stalo. 

"Uznávám, že jsem celou situaci mohl vyhodnotit rychleji, a kdybych měl informace v plném rozsahu dříve, akci bychom zrušili výrazně dřív. Omlouvám se, pokud naše vánoční setkání kohokoliv pobouřilo," sdělil.

"Se začátkem jednání vlády bylo setkání ukončeno a lidé se začali rozcházet domů," řekla TN.cz minulý týden mluvčí ministerstva Kateřina Procházková. Podle svědka, který okolo procházel, se ale v budově bujaře slavilo ještě kolem půlnoci, uvedl web Extra.cz.

[chooze:article;value:534842]

Redakce TN.cz se Jurečky už minulý týden ptala, jestli se po jednání vlády na večírek vrátil, a do kolika na akci byl. Na tuto otázku ale ministr stále neodpověděl.

Jurečka byl v době střelby na večírku. Skončil předčasně, hájí se ministerstvo (12/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.