Kam se vydat 17. listopadu? Tipy na místa, která můžete zadarmo navštívit

V pátek 17. listopadu si při návštěvě muzea v centru Prahy vstupenky nekupujte. Národní muzeum otevře brány veřejnosti. Zdarma bude přístupná celá expozice. Prohlédnout si tak můžete třeba nejstarší šperky a ozdoby těla a můžete se přenést do období pravěku nebo si prohlédnout výstavu více než 100 000 minerálů z celého světa. Národní muzeum bude mít otevřeno od 10 do 18 hodin.

Státní svátek oslaví také Národní galerie v Praze. Do všech sbírkových expozic s komentovanými prohlídkami a krátkými komentáři je vstup zdarma. Navštívit tak můžete Veletržní palác, Šternberský palác, Schwarzenberský palác nebo klášter sv. Anežky České. Všechny budovy jsou otevřené od 10 do 18 hodin.

[chooze:article;value:527448]

Neziskový spolek Díky, že můžem tento rok slaví deset let. Opět se 17. listopadu z Národní třídy stává Korzo Národní a ulice se naplní tisíci návštěvníky. Pokud se vydáte do centra Prahy, narazíte na pouliční výstavy, vzdělávací projekty, hudební koncerty, živé podcasty nebo třeba na malovaný videomapping. Již tradičně se ulice rozsvítí zapálenými svíčkami. Pokud se na Národní třídu nedostanete, můžete zapálit svíčku i na dálku.

Václavské náměstí se od 16:30 rozezní hudbou a proslovy v rámci Koncertu pro budoucnost. Vystoupí například Barbora Poláková, Aneta Langerová, Sofian Medjmedj, Lipo, Buty nebo třeba Adam Pavlovčin se svým podáním Modlitby pro Martu. Hudba bude proložená proslovy řečníků z Česka i zahraničí.

Obyvatelé Hradce Králové si mohou státní svátek zpestřit návštěvou Bílé věže, která je se svými 72 metry nejvyšší dominantou města. V ní je Augustin, třetí největší zvon v České republice. Ten se přesně v 18 hodin ku příležitosti státního svátku rozezní.

[chooze:article;value:506525]

Svobodu a demokracii již tradičně oslaví na celodenním festivalu Brněnský sedmnáctý. Na Náměstí svobody, Pohořelci a okolí také chystají hojný doprovodný program.

Vstup zdarma si pro své návštěvníky zařídila také Severočeská galerie výtvarného umění v Litoměřicích. Pokud jste z okolí, můžete si projít oblíbené stálé expozice.

Výročí sametové revoluce připomene také TN Live. Speciální vysílání začne v 15:30 dokumentem TV Nova Cesta ke svobodě. V 16:50 odstartuje přímý přenos z Národní třídy se spoustou zajímavých hostů.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.