Kauza Feri začala před dvěma lety. Skončil v politice a nyní mu hrozí vězení

Ačkoliv je sám vystudovaný právník, na začátku roku 2021 se Dominik Feri dostal do střetu se zákonem. V médiích se začala objevovat svědectví dívek, podle kterých je měl tehdy ještě poslanec za TOP 09 sexuálně obtěžovat.

"Dominik byl poměrně hodně neodbytný, zatarasil mi cestu a pokusil se na mě naléhat různými způsoby. Sahal na mě, snažil se mě líbat," popsala jeho chování jedna z obětí.

V reakci na obvinění se vzdal mandátu poslance a později vystoupil i ze strany TOP 09. Připustil, že se mohl někdy nevhodně chovat, ale sexuální násilí odmítl.

[chooze:article;value:527963]

Obvinění ale začala přibývat. V květnu 2022 se měl ve svém bytě pokusit o sebevraždu, když se pořezal na břiše a zápěstí. "Rozhodně odmítám, že bych chtěl vyvolat dojem nějaké nepříčetnosti nebo něčeho takového," reagoval.

Ačkoliv ho policie nejprve stíhala za pět znásilnění, nakonec ho obvinila jen ze tří. Hlavní líčení u obvodního soudu začalo letos v březnu a zabralo celkem sedm jednacích dní.

[chooze:article;value:527935]

Zakladatel TOP 09 Karel Schwarzenberg stále věří v jeho nevinu. "Je mi ho opravdu líto, popravdě řečeno," prohlásil.

"Vznesená obvinění vůči Dominiku Ferimu jsem od začátku považovala za velmi závažná. V řádu hodin proto byla vyvozena politická odpovědnost, vzdal se poslaneckého mandátu a ukončil stranické členství. Jednání, ze kterého byl soudem prvního stupně shledán vinným, je zcela neakceptovatelné. TOP 09 ctí nezávislou justici i právo obviněného se odvolat," oznámila předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.