Kdo dostal Pavla na Hrad? Budoucí prezident se pochlubil týmem

Čtvrtým českým prezidentem se stane Petr Pavel, který zvítězil v prezidentských volbách. Za Pavlovým úspěchem stojí nejen jeho píle, ale také obrovský tým lidí. Všechny tyto lidi Pavel ukázal na své tiskové konferenci a bylo jich tolik, že se skoro nevešli na pódium. 

Šlo převážně o mladé lidi, kteří se starali o PR prezidentského kandidáta. Byli mezi nimi hlavně manažeři, volební stratégové, IT odborníci, stylisté nebo kameramani. Pavel postupně všechny představil, na pódiu se objevila například volební manažerka Pavla Nýdrle, stratég Michal Repa, hlavní koordinátorka podporovatelů a výjezdů Linda Jozwiak Kopecká, kameraman Matěj Štěpán, osobní tajemník Radko Hokovský nebo produkční Petra Vykydalová. 

Repa stál třeba za úspěšnou kampaní Zuzany Čaputové ve slovenských prezidentských volbách či za kampaní bratislavského primátora Matúše Valla. V roce 2019 s ním oba ukončili spolupráci, když byla jeho agentura spojována s proruským pučem v Černé Hoře.

[chooze:article;value:487015]

​Budoucí prezident na pódium pozval také svou manažerku komunikace Markétu Řehákovou, která by se měla stát jeho mluvčí. Řeháková by měla ve funkci nahradit Jiřího Ovčáčka. V minulosti pracovala jako redaktorka Hospodářských novin. Za její vystoupení po zvolení Pavla prezidentem se na ni ale snesla vlna kritiky, že svůj úkol nezvládla. 

Pavel také řekl, že vedoucí Kanceláře prezidenta republiky se poprvé v historii České republiky stane žena. Kancléřkou by měla být Jana Vohralíková, která doposud pracovala jako vedoucí kanceláře Senátu. Vohralíková nahradí Vratislava Mynáře. Další své spolupracovníky Pavel zatím neoznámil. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.