Kim Čong-un stojí za všemi rozhodnutími Vladimira Putina, uvedl na setkání

Lídři Severní Koreje a Ruska se sešli ve středu ráno na kosmodromu Vostočnyj. Informovala o tom agentura TASS. Vladimir Putin a Kim Čong-un si podle listu Guardian měli potřásat rukou celých 40 vteřin, mluvili spolu ale zatím jen krátce. Kim poděkoval Putinovi za pozvání k návštěvě Ruské federace, které přijal, přestože byl prý velmi zaneprázdněn, vládci Kremlu ale vyjádřil podporu. "Podporuji Putina a všechna jeho rozhodnutí," uvedl. Na programu je jednání delegací obou zemí, jestli bude na řadě i delší rozhovor Putina s Kimem mezi čtyřma očima, zatím potvrzené není.  

[chooze:article;value:521884]

​Oba státy mají zájem spolupracovat. Moskva potřebuje munici kvůli válce na Ukrajině, Pchjongjang zase bojuje s potravinovou krizí a užitečné by pro něj mohly být i poznatky z oblasti vývoje ruských zbraňových systémů.

"Na programu jsou diskuze o otázkách bilaterální spolupráce včetně obchodních a ekonomických vazeb či kulturních výměn. Nebude chybět ani bohatá výměna názorů o situaci v regionu a mezinárodních záležitostech," uvedl před setkáním obou státníků mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.

Novinář žijící v Moskvě: Návštěva Kim Čong-una je tu mimořádně sledovaná:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.