Kim nenechal cvičení Američanů a Jihokorejců bez odezvy. Vlezl si do tanku

Hlavní epidemiolog bojující proti pandemii koronaviru, velký stavitel a budovatel komunistické Korejské lidově demokratické republiky. V mnoha rolích se už nechal vidět severokorejský diktátor Kim Čong-un. Teď z něj tamní propaganda udělala zapáleného tankistu.

Severokorejský diktátor v kožené bundě měl nejspíš svým generálům a ministrovi obrany ukázat, jak se správně řídí tanky. Během vojenského cvičení, které mělo prověřit bojeschopnost severokorejských ozbrojených sil, si o pár dní dřív zkusil například i roli ostřelovače.

[chooze:article;value:531822]

Severokorejská armáda je v posledních dnech v pohotovosti kvůli společnému vojenskému cvičení Jižní Koreje a Spojených států amerických. Jedenáctidenní cvičení s názvem Štít svobody bylo první od listopadu, kdy Pchjongjang zrušil mezikorejský vojenský pakt z roku 2018, jehož cílem bylo snížit napětí mezi oběma zeměmi.

"Díky tomuto cvičení si můžeme velmi dobře osvojit kombinované bojové schopnosti, které mohou přemoci nepřítele. Naši vojáci získají jistotu, že můžeme nepřítele porazit, pokud bude jihokorejská a americká armáda pracovat jako jeden tým," uvedl velitel jihokorejského praporu mechanizované pěší divize.

Severní Korea společný výcvik jižního souseda s Američany, kteří až do čtvrtka trénovali vzdušné útoky, ostrou střelbu a bombardování, považuje za nácvik invaze.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.