KLDR vstoupila do nové fáze. Postavení Kim Čong-una se významně změnilo

Kim Čong-un nechal na budově nové školy pro kádry v Pchjongjangu vyvěsit svůj portrét vedle svých předků. V zemi se totiž stále více snaží posílit jeho kult osobnosti, vyplývá podle NK News z analýzy státních médií.

Už dříve se rozhodl instalovat nástěnné malby po celé zemi. Poprvé se také je portrét vedle jeho předchůdců objevil ve třídách školy. Zatím ale není jasné, jestli to tak bude v celé zemi.

"Když Kim Čong-un dorazil, všichni účastníci propukli v bouřlivý jásot 'Hurá!' Nadšeně jásali a s velkým vzrušením vzhlíželi ke Kim Čong-unovi , prominentnímu vůdci stále vítězné Korejské strany práce, nezlomnému kimilsungovsko-kimjongilistovi (ideologie strany odkazující se k ideologii Kim Ir-sena a Kim Čong-ila, pozn. red.) a největšímu nástupci," napsala severokorejská státní agentura KCNA.

[chooze:article;value:552303]

Budování kultu osobnosti severokorejského vůdce se tak dost možná posunulo do nové fáze. Portréty jeho předchůdců se totiž musí vyvěšovat povinně. U Kim Čong-ila ale povinnost začala až po smrti. Je možné, že se ale současný vůdce inspiruje svým dědou a povinné budou všechny tři portréty.

"Zobrazení všech tří Kimů vedle sebe je bezprecedentní," uvedlo ve vyjádření jihokorejské ministerstvo pro sjednocení. Jde podle něj o posilňovaní jeho statusu jako ideologa a lídra.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.