Korespondenční volba je blíž. Poslanci radši šli na hokej, zlobí se opozice

V Poslanecké sněmovně v pátek od devíti hodin pokračovalo jednání týkající se korespondenční volby. Zákon, proti kterému se staví opozice, prošel druhým čtením. Jednání, které začalo ve čtvrtek, trvalo 14 hodin. Podle části opozice skončilo dříve i kvůli hokeji.

"Koalice se pokusila ukončit tuto schůzi tak, aby stihla hokejový zápas Česko–Finsko," prohlásil předseda poslaneckého klubu SPD Radim Fiala. "Pro spoustu lidí tady v tom sále je důležitější než naše dnešní jednání a 'nějaká' korespondenční volba," dodal.

"Chcete jít na hokej, to je celá pravda," zlobila se předsedkyně poslaneckého klubu hnutí ANO Alena Schillerová.

Obstrukce opozice

Dlouhou dobu debaty zapříčinily obstrukce, které opozice slibovala ještě před začátkem schůze. "Pokusíme se jim sebrat čas na diskuzi s tím, jak se blíží víkend," řekl poslanec Radek Vondráček (ANO).

[chooze:article;value:554597]

Opoziční strany korespondenční volbu odmítají jako pokus vládní koalice o získání hlasů. "Zoufalý pokus vládní pětikoalice o ovlivnění volebních výsledků nevyjde," prohlásila Schillerová.

ANO se také pokusilo o přesunutí jednání o korespondenční volbě až na září. O tomto návrhu hlasovali poslanci dvakrát poté, co poslanec Ladislav Okleštěk (ANO) zpochybnil výsledek prvního hlasování. Návrh ani napodruhé neprošel rozdílem jediného hlasu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.