Kovářová: Poslanci se chovají jako malé děti, když řeknou sprosté slovo

"Chování ve Sněmovně výrazně zhrublo. Mohu srovnávat, jsem tam už jedenáctým rokem," reagovala Kovářová na situaci v Poslanecké sněmovně, kdy minulý týden šéf stínové vlády ANO Karel Havlíček řekl několik neslušných výrazů směrem k řeporyjskému starostovi Pavlu Novotnému (ODS).

"Někdy se stane, že poslanec, který vystupuje, vysloví sprosté slovo, a já pak chviličku čekám, a jestliže okamžitě nereaguji, tak on to opakuje, že to vyslovil," popsala. "Připomíná mi to, jako by to bylo volající dítě: 'Mami, mami, já jsem řekl sprosté slovo a chci být potrestán,'" dodala.

[chooze:article;value:555687]

"Mě to velmi mrzí, snažím se vyzývat ke slušnosti, protože to máme v jednacím řádu," pokračovala místopředsedkyně dolní komory Parlamentu. U poslanců by ale předpokládala, že jako dospělí lidé volení do Sněmovny znají hranici slušnosti.

"Zaráží i ty okamžiky, kdy skutečně se nám někdy kupí ta sprostá slova. A ještě poslanci z klubu toho poslance, který hovoří, mu tleskají. A v okamžiku, kdy já upozorním, že nemůže používat takováto slova, aby to omezil, tak se ještě vymezují, pískají a bouchají do stolu," uvedla.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.