Král Karel III. chystá něco velkého. Mohou mu to ale překazit lékaři

Sotva se zdravotní stav krále Karla III., který statečně bojuje s rakovinou, zlepšil, panovník už má velké plány. Nejenže je rozhodnutý zúčastnit se slavnostního ceremoniálu Trooping the Colour, přehlídku chce navíc sledovat ze sedla koně tak, jako tomu bylo v předchozích letech, píše portál The Sun. Spekuluje se, že by mohl z Buckinghamského paláce odjet na koni po boku prince Williama, princezny Anny a prince Edwarda až k Horse Guards Parade.

"Chtěl by jet vepředu, aby bylo jasné, že se nezdráhá vrátit ke svým povinnostem," sdělil portálu jeden ze zasvěcených. Král je navíc přesvědčený, že je potřeba pro zlepšení nálady národa, aby se události zúčastnil.

[chooze:article;value:552903]

Jestli ale Karel III. skutečně do sedla usedne, je zatím ve hvězdách. Jak upozornil portál Express, lékaři to mohou panovníkovi vzhledem k jeho zdravotním potížím zatrhnout.

Není tak vyloučeno, že by panovník z Buckinghamského paláce odjel v kočáře a přehlídku následně sledoval z pódia. Stejně tak to od roku 1987 dělala i jeho matka královna Alžběta II.

Ceremoniál Trooping the Colour se tradičně pořádá jako oslava oficiálních narozenin britského panovníka. Letos připadá na sobotu 15. června. Jedná se o jednu z největších vojenských slavnostních událostí roku. Účastní se jí přes 1 200 vojáků a více než 200 koní. Po přehlídce se král vrací zpět do Buckinghamského paláce, kde se i s širší královskou rodinou objeví na balkóně. Tam společně vyčkávají na přelet letounů Královského letectva (RAF).

Rakovinu diagnostikovali lékaři 75letému britskému monarchovi poté, co Karel III. podstoupil na začátku roku operaci zvětšené prostaty. Král okamžitě podle Buckinghamského paláce zahájil léčbu a vzdal se části svých povinností, které po něm převzal princ William a královna Camilla.

Oblíbeným členem královské rodiny je princezna Kate. Podívejte se na rozhovor s odborníkem (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.