Krampolovi došla trpělivost. Nechci umřít, trápí mě jen rodinné prokletí

[chooze:gallery;value:29881]

Herec Jiří Krampol se nestačil divit svým očím, rozzuřily ho totiž spekulace o jeho zdravotním stavu. "Já se jdu do nemocnice na něco zeptat a pak se dozvídám, že jsem tři dny neviděl, nejedl a takové kraviny, proboha. Já dýchám, mám všechno v pořádku. Nechali si mě tu jedině proto, aby mi udělali rentgen a zjistili, jestli nemám zápal plic, protože si to musím hlídat. Doktoři to chtějí vědět stoprocentně," vysvětlil pro TN.cz moderátor.

Kvůli kataru průdušek se totiž musí šetřit, a proto moc nechodí na velké akce mezi lidi, vůli k životu má ale silnou. "To jsou takové kraviny, že chci prý umřít, že už nechci žít a že jsem tři dny ležel oteklý doma. Oni ze mě dělají úplného de***a," rozhněval se Krampol.

[chooze:article;value:527288]

Připustil sice, že se mu do oka dostala drobná infekce, ale prý rozhodně nebyl oteklý a nijak neoslepl. "Já jsem sice chytnul nějakou infekci, ale oni tvrdí, že jsem tři dny neviděl, ležel a že jsem byl oteklý a tři dny jsem nejedl, to jsou všechno nesmysly. Dostala se mi do oka akorát nějaká infekce, jako když si protřete oko a ono vám na dva dny trošku oteče. No prostě takový zánět spojivek," uvedl na pravou míru komik.

Problémy mu dělá jen jeho dědičná nemoc, se kterou ale žije už několik desítek let. "Já mám už od raného dětství chronický katar průdušek, měla to moje maminka, má to můj syn i má dvě vnoučata. Je to prostě rodinné prokletí, jako když má někdo cukrovku," objasnil Krampol.

[chooze:article;value:523767]

Ve vyšším věku ho průdušky trápí o něco víc. ​"Je to horší od doby, co nesportuji, takže se ten zánět objevuje častěji. Kašlu a trochu mi to dráždí průdušky, s čímž chodím do nemocnice i několikrát do roka. Pořád mě ale někdo uráží, že nic nemohu dělat. Já toho ale můžu dělat spoustu, třeba besedy," reagoval herec. 

Doma na něj sice dává pozor zdravotní bratr Honza, který žije ve stejném bytovém domě, ale spíše mu vypomáhá s chodem celé domácnosti. "Ona ho před šestnácti lety objevila žena a on mi uklízí a pomáhá mi s domácností, protože já to neumím," svěřil se Krampol.

Po zápalu plic Jiří Krampol přibral sedm kilo a popsal, jak se mu daří (10/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.