Kreml má eso v rukávu, říká ruský politik. Dokáže prý zničit jakéhokoliv protivníka

Ruský poslanec Michail Šeremet vyslal varování určené každému, kdo by chtěl zasahovat na území Krymu – regionu, který politik ve Státní dumě zastupuje a který Rusko v roce 2014 anektovalo. Explicitně zmínil zejména Spojené státy americké.

"Nepřátelský postoj USA ke Krymu se jim zle vymstí. Rusko nedovolí, aby někdo zasahoval na jeho území. Všechny pokusy o provokace proti poloostrovu budou tvrdě potlačeny hned v zárodku," řekl Šeremet agentuře RIA Novosti.

"Důsledky pocítí jak pachatelé, tak ti, kteří je podpořili. Ruská armáda má trumfy, díky kterým je schopna srovnat do latě nebo zničit jakéhokoliv agresora," dodal. O jaké trumfy se jedná, to neupřesnil.

[chooze:article;value:476531]

​Šeremet je přesvědčený, že Krym je nedobytný. Na začátku prosince Krymské tiskové agentuře řekl, že všechna prohlášení o tom, jak ukrajinská armáda získá Krym pod svou kontrolu, jsou součástí dezinformační kampaně. Reagoval například na slova ukrajinského plukovníka Romana Svitana o tom, že pro Ukrajince bude snažší dobýt zpět Krym než Cherson.

"Ve skutečnosti chtěl jen zvýšit morálku. Sám ale chápe, že si na Krymu vyláme zuby," tvrdí Šeremet. "Kdyby měla ukrajinská armáda takovou příležitost, už dávno by to udělala. Myslím, že všichni, včetně Ukrajiny, vědí, že Krym je nedobytná pevnost a útok na něj by znamenal konec celého ukrajinského eposu," konstatoval politik.

Přesto se Ukrajině podařilo zasadit Rusku na Krymu tvrdou ránu. Začátkem října totiž exploze vážně poničila Kerčský most, který je důležitou spojnicí Ruska s poloostrovem Krym:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.