Putin to řekl natvrdo. Rusko je podle něj připravené na jadernou válku

Ruský prezident Vladimir Putin v rozhovoru pro agenturu Ria Novosti oznámil, že Rusko je připraveno na jadernou válku. Tu by podle něj mohlo vyvolat jednání Spojených států amerických. Poslední kapkou by totiž pro Putina bylo, kdyby USA poslaly své vojáky na Ukrajinu.

Putin to prohlásil v souvislosti s tím, že "pokud USA pošlou vojáky na Ukrajinu, bude to považováno za významnou eskalaci války," uvedla agentura Reuters. "Z vojensko-technického hlediska jsme samozřejmě připraveni," prohlásil diktátor. Dodal ale, že na scénář jaderné války "nespěchá".

[chooze:article;value:546092]

​Podle Putina si jsou Spojené státy této hrozby dobře vědomy. V USA je dle něj "dostatek specialistů v oblasti rusko-amerických vztahů", a proto nepředpokládá, že by Spojené státy poslaly své jednotky na Ukrajinu nebo do Ruska. "Nemyslím si tedy, že to směřuje k jaderné konfrontaci, ale jsme na to připraveni," dodal.

Není to ale poprvé, co Putin vyhrožuje jadernou válkou. Na konci února podle Sky News prohlásil, že se NATO chystá zaútočit na Rusko, a pokud se tak stane, je Moskva připravena použít jaderné zbraně. Už tehdy uvedl i to, že je připraven je aktivovat ve chvíli, co NATO pošle své vojáky na Ukrajinu.

Utrhl se ze řetězu. Biden řekl o Putinovi něco, co si ještě nikdo nedovolil:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.