Krize ve vládní koalici. Pekarová Adamová chce konec ministra školství

"Dlouhodobě se netajím tím, že voliči od nás čekají lepší výkon v oblasti školství. Vláda v tomto ohledu vzbudila spoustu nadějí a i současný ministr Mikuláš Bek při svém nástupu mluvil takřka o revolučních krocích. Ale po roce vidíme, že nic ani nepřipravuje," řekla na dotaz webu Novinky.cz, kdo by měl ve vládě skončit, předsedkyně TOP 09.

Vláda Petra Fialy (ODS) podle ní musí vyvodit odpovědnost kvůli kritice za špatnou komunikaci. I proto skončila ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09).

"Určitě mě mrzí, že se nepovedl první kandidát, ale stojím si za tím, že k výměně mělo dojít. Ostatně, Fialova vláda je často kritizována dlouhodobě za špatnou komunikaci svých výsledků práce. A my si tu zpětnou vazbu bereme k srdci. A ve chvíli, kdy vnímáme, že i třeba u naší vlastní ministryně jsou rezervy, tak jdeme příkladem a napravujeme tu situaci," řekla Pekarová Adamová v pátečním Napřímo.

[chooze:article;value:554718]

Za slova o Bekovi předsedkyni TOP 09 už kritizoval zakladatel strany Miroslav Kalousek. "Pane ministře, byť nenesu žádnou vinu, kus odpovědnosti stále ještě cítím. Proto mi prosím dovolte, abych se vám omluvil. Je mi trapně a stydno ze situace, kdy vlastní chyby komunikujeme tak, že se snažíme očerňovat ostatní," napsal na sociální síti X.

Ministryni měl původně vystřídat prorektor Slezské univerzity v Opavě Pavel Tuleja (TOP 09). Nakonec se ale nominace vzdal mimo jiné kvůli publikování v takzvaných predátorských časopisech. Novým ministrem tak má být poslanec Marek Ženíšek (TOP 09).

Podívejte se na páteční Napřímo s Markétou Pekarovou Adamovou:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.