Krutá pravda o smrti Patricie Janečkové (†25). Věděla, že je na tom zle

"Když jsme ale nuceni dát poslední sbohem někomu, kdo by měl mít svoji budoucnost ještě desítky let před sebou a věcí logiky by se spíše jednou měl rozloučit on s námi, zdá se nám to kruté a nepochopitelné. I to se ale bohužel někdy stává realitou," prohlásila Petráková.

Ještě v únoru se přitom zdálo, že rakovinu už nadobro porazila. Na svém instagramu všechny potěšila zprávou, že je vyléčená. Následně se v červnu vdala za herce Vlastimila Burdu.

Velké plány s ní mělo i divadlo. "Řadu skvělých rolí měla za sebou a další jsme plánovali. Jedna z nich byla dokonce pevně zakotvena v dramaturgickém plánu a vstupenky byly již v prodeji. Člověk míní, pánbůh mění. Nebo, chcete-li, osud nám kříží plány a nic s tím nenaděláme," poznamenala Petráková.

[chooze:article;value:524557]

Nedělní smrt talentované pěvkyně českou veřejnost šokovala. Její blízcí a kolegové ale podle všeho věděli, že je na tom zle. 

"Chuť do života i práce jí určitou dobu nevzalo ani vědomí, že v tomto boji nemá šanci zvítězit. Sama přišla s myšlenkou nutné alternace v komorním muzikálu Interview, kterou jí autoři psali takříkajíc na tělo. To, že se ale plánované premiéry nedočká, netušila ještě v létě ani ona sama, ani my. Pochopitelně si ji na jevišti budeme představovat, a proto považujeme za samozřejmé, že tuto inscenaci věnujeme její památce. To je ale jen slabá náplast na bolest, kterou nad jejím odchodem všichni cítíme," sdělila Petráková.

Jako 12letá vyhrála Talentmanii. Patricia Janečková v neděli podlehla zákeřné rakovině (10/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.