Kuriózní případ v Ostravě: Recidivistu hryzalo svědomí, sám se šel udat

Dva dny se údajně budil ze spaní a přemýšlel, jak se zbavit výčitek, že zase kradl. Rozhodl se jít na policii a přiznat se. Lehce zaskočeným policistům 28krát soudně trestaný recidivista detailně popsal, jak auto ukradl.

"Sloužím 25. rok a ještě jsem nezažil, aby někdo, kdo odcizí vozidlo, přišel na policii se sám přiznat," vyjádřil se vedoucí ostravské policie Dalibor Řeháček.

Zloděj tvrdil, že když se procházel po parkovišti nedaleko centra Ostravy, zahlédl na zemi ležet klíče od auta. "On říkal, že prostě zvyk je zvyk, takže si pípnul klíči, auto se rozsvítilo," popsal Řeháček.

[chooze:article;value:528131]

​I přestože má muž zákaz řízení, sedl za volant a vydal se na projížďku městem. Nakonec odjel do lesa. "Kvůli těžkému terénu, kterým podezřelý projížděl, poškodil přední nápravu vozidla," doplnila mluvčí policie Eva Michalíková.

Než z auta vystoupil, stačil poškodit i rádio. Pak auto raději zamkl, nechal stát na lesní cestě a odešel domů. Ani pak ho smůla neopustila, cestou ztratil klíče. "Asi ho opravdu hryzalo svědomí, jak nám uvedl, a šel se sám ohlásit na policii. Je to opravdu případ jak z filmu," žasne Řeháček. 

"Ty věci, co páchal, člověka tíží. Bylo by dobrý to víc probrat, protože to může být jenom nějaká přetvářka," okomentovala případ psycholožka Veronika Radilová. Recidivistů, kteří podobnou věc udělají, ale přibývá obvykle s příchodem chladnějšího počasí. Zřejmě to souvisí s tím, že ve vězení mají zajištěn nocleh i stravu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.