Kyberšmejdi se zaměřili na velkou pojišťovnu. Můžou vám vysát účet

Klienti VZP by se měli mít na pozoru. Pojišťovna totiž zaznamenala další formu podvodných zpráv, které by mohly lidem pořádně zkomplikovat život. "Podvodníci tentokrát využívají také aplikaci WhatsApp, odesílatelem je zde fiktivní zaměstnanec VZP," upozorňuje šéf bezpečnostního úseku VZP ČR Jan Svoboda.

"Spolu s profilovým obrázkem, který je stažen z našich oficiálních materiálů, a uvedenou telefonní linkou, která se nápadně podobá té skutečné, jde o velmi sofistikovaný podvod," říká.

Zprávy podle něj odkazují na blíže nespecifikovaný zisk či vratku ze zdravotního pojištění. Součástí zprávy je i odkaz na fiktivní web, kde se má klient registrovat pro získání finanční odměny. Po přihlášení se pak dostane do prostředí, které skutečně nápadně připomíná webové stránky VZP. 

"Vyplněním údajů se vystavujete vysokému riziku, že budou údaje zneužity k odčerpání prostředků z vašeho účtu," zdůrazňuje Svoboda.

[chooze:article;value:559443]

"Jediným správným postupem je takové zprávy zcela ignorovat a odesílatele klidně zablokovat. Pokud máte jakoukoliv pochybnost, obraťte se na VZP a věc prověřte,“ dodává.

V Plzni dopadli falešného doktora. Podvést měl stovky lidí:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.