Letadlo bylo moc těžké. Vystupte si a zaplatíme vám, slyšeli cestující

Letadlo na trase Lanzarote–Liverpool nabralo ve středu před vzletem několikahodinové zpoždění. Na vině bylo nepříznivé počasí a krátká ranvej. Piloti tak přistoupili k netradičnímu řešení. "Protože je vás tolik, je letadlo dost těžké. Těžké letadlo v kombinaci s docela krátkou dráhou a se současnými nepříznivými podmínkami zde na Lanzarote znamená, že letadlo je příliš těžké na to, aby mohlo vzlétnout," prohlásil podle webu Liverpool Echo pilot.

Kvůli strachu o bezpečnost cestujících i posádky se proto piloti rozhodli, že za takových podmínek nemohou vzletět. "Mluvil jsem s naším týmem a jediný způsob, jak vyřešit problém s těžkým letadlem, je ho udělat o něco lehčí," přidal pilot.

[chooze:article;value:511120]

Společnost easyJet tak požádala 20 lidí, aby si z letadla vystoupili a do Liverpoolu letěli až druhý den. Nabídla jim za to 500 eur (téměř 12 tisíc korun). Využila to necelá dvacítka  lidí. "Můžeme potvrdit, že 19 cestujících letu z Lanzarote do Liverpoolu dobrovolně odcestovalo pozdějším letem," uvedl mluvčí aerolinky easyJet.

Na cestu se tak letoun vydal až půl hodiny před půlnocí. Podle deníku Mirror měl přitom vyrazit už v deset hodin večer. Do cílové destinace se tak o 19 cestujících lehčí letadlo dostalo po třetí hodině ráno.

Na Vysočině na konci června spadlo letadlo a začalo hořet. Pilot nehodu nepřežil:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.