Starostové zahájili kampaň. Za kandidáty dám ruku do ohně, říká Nerudová

"Jsme tým. Dám ruku do ohně za všechny, kteří na té kandidátce jsou," prohlásila lídryně kandidátky Danuše Nerudová. Volební právo od 16 let, kvalita života v regionech, přívětivost Evropy pro mladé lidi, lepší ochrana proti nelegální migraci nebo větší potravinová soběstačnost a bezpečnost. To je jen krátký výčet z celkových 12 hlavních bodů Starostů.

"Postaráme se o to, aby Evropa snižovala emise skleníkových plynů. Můžeme se podívat kolem sebe a vidíme, jak se klima mění, a nelze to přehlížet. Evropa je naším domovem a my máme odpovědnost za to, abychom náš domov drželi v kondici," uvedl místopředseda hnutí STAN Jan Farský.

Jedničkou na kandidátce bude bývalá kandidátka na prezidentku a ekonomka Danuše Nerudová. "Budete-li volit nás, tak víte, koho volíte, protože volíte lidi, kteří mají jasné názorové ukotvení. Chceme se zasadit o větší spolupráci zpravodajských služeb, podporu nezávislých médií a chceme se zasadit o to, aby byly přerušeny finanční toky mocností, které v Evropě rozehrávají svoji hru," řekla Nerudová.

[chooze:article;value:544718]

Ministr vnitra a předseda hnutí Vít Rakušan také upozornil na to, že se na Evropskou unii v poslední době nadává, a že se z ní v Česku stal strašák. "Proti tomu, jak je Evropská unie obecně vnímána ve společnosti, jsme my postavili oponentní kandidátku. Kandidátku plnou profesionálních, nadšených, proevropsky orientovaných lidí různého věku, různých generací, různých životních zkušeností. Ale není to žádný B tým. Je to A tým," vzkázal.

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční 7. a 8. června. Lidé budou rozhodovat o obsazení celkem jeden a dvaceti křesel stejně jako v roce 2019.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.