Letadlo v USA muselo nouzově přistát. Pilota pak obvinili z 83 pokusů o vraždu

Velmi neobvyklý případ řeší policisté v americkém Portlandu, kde v neděli vpodvečer musel nouzově přistát let společnosti Alaska Airlines na trase z Everettu nedaleko Seattlu do kalifornského San Franciska. Jeden z pilotů byl totiž po přistání obviněn z 83 pokusů o vraždu a z ohrožení letadla za letu. Informuje o tom tamní pobočka televize Fox.

Nešlo však o žádného z pilotů, kteří letadlo řídili. Obviněný 44letý David Emerson totiž v kabině cestoval na takzvaném jumpseatu, tedy sedadle určeném především pro piloty mimo službu, kteří se potřebují v rámci své profese přesunout mezi jednotlivými letišti.

Právě této své pozice v zadní části kokpitu měl Emerson ze zatím nezjištěných důvodů využít k pokusu o vypnutí motorů za letu. To se ale ani trochu nepozdávalo jeho kolegům, kteří si naštěstí jeho činnosti všimli.

[chooze:article;value:526060]

"Kapitán a první důstojník rychle zareagovali, díky čemuž se podařilo zachovat výkon motoru a posádka zajistila bezpečnost letadla bez většího incidentu," sdělila televizi CNBC aerolinka. Emerson se prý ale nevzdal úplně bez boje a posádka jej musela ve snaze o záchranu letadla "přemoci" a odvést do zadní části letadla.

Na zemi pak neklidného letce zatkli policisté, kteří jej následně vzali do vazby. Případem už se zabývá také FBI. "Můžeme veřejnost ujistit, že v souvislosti s tímto incidentem není žádný další důvod k obavám," sdělil k případu zvláštní agent Kieran Ramsey. Zdůraznil také, že se kvůli problémům na palubě nikdo nezranil.

"Jsme vděční za profesionální zvládnutí situace ze strany posádky a oceňujeme klid a trpělivost cestujících," dodala pak k incidentu aerolinka s tím, že cestující Portland opustili na palubách jiných letadel.

Drama na palubě. Letoun se musel vrátit na letiště kvůli cestujícímu s průjmem (9/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.