Léto skončilo. Cestu do tepla vám ale zařídíme i na zimu, říká šéfka cestovky

S končícím létem se pomalu vyprazdňuje nabídka letních dovolených. Nicméně stále se ještě dá něco sehnat. "Stále máme v nabídce zájezdy last minute, můžeme letět třeba ještě do Egypta. To je vlastně destinace, která je taková celoroční, takže zatímco my tady už máme astronomický podzim, tak tam je pořád ještě krásné léto, ale už to nejsou ty extrémní teploty, takže já bych řekla, že třeba v tuto dobu do Egypta je vlastně jet úplně ideální," zmínila Pátek.

Kdo ale míří za teplem i ke konci roku, nemusí věšet hlavu, otevírají se totiž nové destinace. "Třeba Omán, nebo můžeme letět do Spojených Arabských Emirátů, kde je zimní sezóna teplotně pro nás velmi příjemná. No, zároveň začalo období first minute, kde si můžeme kupovat dovolenou nejenom na příští léto, ale i na takovou tu blízkou zimu, to znamená leden, únor, březen, a vlastně si připravit takovou nějakou naději na to, že můžu vycestovat někam do tepla, třeba do exotiky," dodala.

[chooze:article;value:576850]

​Klasické poznávací zájezdy zná snad každý, jak ale Pátek vysvětlila, pokud si chce někdo užít i trochu vylehávání a pohodlí, je možné to zkombinovat. "Tak poznávací zájezdy můžou být třeba jenom aktivní dovolená, ale můžou být i půl na půl. Záleží na tom, co si vybereme. Pokud si vybereme poznávací zájezd, který je i zároveň kombinovaný s nějakým pobytem u moře, tak si můžeme dopřát nějaké cestovatelské zážitky a na závěr dovolené strávit několik dní v pěkném all inclusive resortu na pláži, abychom to tak nějak vstřebali a zároveň si u toho i odpočinuli. Takže obojí je možné," řekla.

A jak je to s jídlem při aktivním poznávacím zájezdu? "To je většinou v rámci toho pobytu zajištěné, většinou to bývá formou polopenze nebo plné penze, tak jak je ten program postavený. Při tom pobytu většinou klienti volí all inclusive," ujasnila.

[chooze:article;value:577943]

​​A poměr aktivní a pasivní dovolené záleží také přímo na klientovi. Pokud bude chtít vyjet někam na 11 dní, může mít aktivní poznávací zájezd třeba na šest dní a pět ležet na pláži, nebo aktivní na tři dny a více než týden si užívat hýčkání a prvotřídních hotelových služeb.

"Ty kombinace jsou opravdu různé. Týká se to třeba nádherných okružních zájezdů do Ománu, které teď nabízíme. Na začátku dovolené klienti procestují severní Omán, vrátí se do jižního Ománu a tam už na ně čeká pobyt v nějakém krásném čtyř- nebo pětihvězdičkovém hotelu na pláži," dala Pátek konkrétní příklad. Na celý rozhovor se můžete podívat pod titulkem článku.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.