Lidé kritizují nové logo Havlíčkova Brodu. Nejvíce kontroverzní jim přijde knírek

Historické hradby se změnily v písmeno "H" a přibyl knírek. Řadě místních se ale nová vizualizace, a hlavně logo, které si Havlíčkův Brod dal jako dárek k narozeninám, nelíbí.

"Vizuální styl a identita se nemusí každému líbit. Město se nějak vyvíjí a stejně tak jeho marketingová komunikace," uvedla mluvčí města Zuzana Nevoralová.

Nejvíce kontroverzí vzbuzuje knírek v logu. Ten má symbolizovat slavného spisovatele a novináře Karla Havlíčka Borovského, který ve městě žil a po kterém je dnes Havlíčkův, dříve Německý, Brod pojmenován.

[chooze:article;value:558171]

Nová vizuální identita včetně loga stála Havlíčkův Brod půl milionu korun. Podle některých místních je to dost. "Podle mě jsou to vyhozené peníze. Jsou užitečnější věci, kam by mělo město investovat," řekla jedna z obyvatelek města. Podle mluvčí města se ale jedná o standartní záležitost. "Pohybuje ve stejném rozmezí i u jiných subjektů," dodala.

Na ještě větší nesouhlas místních narazili nedávno třeba ve Žďáru nad Sázavou. A to kvůli tomu, že tam v logu města za čtvrt milionu vyměnili slavný a UNESCEM chráněný kostel na Zelené hoře za malou zelenou hvězdičku.

"Rozhodli jsme se, protože jsme chtěli nové moderní nadčasové logo," vysvětila důvod změny loga mluvčí města. A ponechali si jej i navzdory petici se stovkami nesouhlasných podpisů.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.