Lobbista Janoušek údajně trpí nevyléčitelnou nemocí. Golf si ale zahrál

Roman Janoušek byl odsouzený na čtyři a půl roku za autonehodu s těžkým ublížením na zdraví, od které ujel. K soudům chodil v helmě a o berli. Prý kvůli vážnému zdravotnímu stavu po operaci hlavy. Soud mu proto výkon trestu přerušil. Janoušek byl ale během pětiletého přerušení trestu viděn na kole nebo na lyžích v Alpách.

"Mrzí mě to, co vám mám povídat," vypověděl lobbista u soudu v roce 2022. "Má nešťastný mediální obraz a samozřejmě, domnívám se, že do určité míry to může působit i na soud," uvedl již dříve jeho advokát Martin Sadílek.

Po prominutí zbytku trestu byl na konci roku 2022 propuštěn. Teď pořádal golfový turnaj a vypadá to, že už zdravotními potížemi netrpí. "Když jsem Romana Janouška pozorovala, jak na golfovém hřišti hraje, chodí a pobíhá tam, tak na mě vůbec nepůsobilo, že by měl nějaké zdravotní problémy, kvůli kterým by například musel chodit o berli," řekla novinářka Deníku N Zdislava Pokorná.

[chooze:article;value:554178]

Golfového turnaje na Karlštejně se zúčastnili bývalí vysoce postavení manažeři, politici nebo státní úředníci. Někteří se ale k akci nechtěli vyjadřovat. "Já se k tomu nebudu vyjadřovat," prohlásil bývalý ředitel protokolu na Pražském hradě Miroslav Sklenář.

Televize Nova chtěla mluvit i s Romanem Janouškem. U jeho domu se ale reportérka dozvěděla, že není přítomen. Kontaktovala i Janouškova advokáta. "Já tady ty věci nebudu komentovat, nezlobte se. Myslím si, že asi není důvod tohle nějakým způsobem pitvat a zabývat se věcmi ryze soukromými," reagoval Sadílek.

Obnovení řízení však podle Pokorné nehrozí. "Je otázkou, jestli někdo vznese ten dotaz, zda by se mělo obnovit nějak to řízení, podle mě to nelze úplně předpokládat," uvedla. 

Podle lékařských posudků trpěl Janoušek nevyléčitelnou nemocí a při chůzi se musel opírat o francouzskou hůl. Po operaci mozku má podle lékařů v hlavě implantát, který by se pohybem mohl uvolnit a Janouška zabít.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.