Lukašenko se objevil na veřejnosti: Chlapi, neumřu, budete se se mnou trápit ještě dlouho

Hlava státu se od 9. května neobjevila na veřejnosti a vynechala řadu akcí. Spekulovalo se tak o Lukašenkově zdraví. Prezident se tomu rozhodl udělat přítrž a dorazil na úterní jednání vlády. Video ze zasedání zveřejnil státní kanál Pul Pervogo.

Vůdce Běloruska chraptěl. Následně ale uvedl, že onemocněl adenovirem, což je běžné nachlazení. Povinnosti však měly bránit jeho zotavení, píše portál Newsweek. "Léčí se to tři dny. Ale protože jsem neměl příležitost, tak se vše nashromáždilo. Neumřu, chlapi. Budete se se mnou trápit ještě dlouho," prohlásil Lukašenko.

[chooze:article;value:504619]

Kabinet v úterý jednal o zdravotnické problematice. "Ve všech směrech jsem dal pokyny. Začněte pracovat. Chlapi, nikoho šetřit nebudu. A jestli si někdo myslí, že umřu, uklidněte se," dodala hlava státu.

O jakou nemoc přesně jde, ale není jasné. Adenoviry mohou způsobit celou řadu potíží, od respiračních onemocnění přes záněty, útočí ale také na trávicí trakt.

Až doposud ale běloruská státní média i Lukašenkova kancelář o zdravotním stavu i nemoci prezidenta mlčela. Potvrdil ji v polovině května pouze ruský poslanec Konstantin Zatulin. "Není to nic nenormálního. Není to covid," řekl.

Putin oznámil na konci března, že rozmístí taktické jaderné zbraně v Bělorusku. Více se dozvíte v následující reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.