Maříková: Válek je velkohubý, výsledek není vidět. Zdravotnictví je na tom hůře

Od ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) měla Maříková velká očekávání, navzdory tomu, že se nachází na opačné straně politického spektra. "Očekávala jsem, že když je kovaný lékař, profesor, že se toho zhostí jinak a bude se snažit problémy řešit," řekla.

"Přijde mi, že zdravotnictví je v ještě horším stavu, než bylo v tom minulém volebním období," popsala. "Je velkohubý. Co se týká jakýchkoliv problémů, tak o nich strašně rád mluví, ač si někdy možná škodí, ale výsledek není vidět," uvedla poslankyně.

[chooze:article;value:555376]

Zkritizovala i novou strategickou analýzu, kterou Válek představil. "Je to perfektní, jak je to zpracované, ale mělo to přijít na začátku volebního období. A od toho se měl odpíchnout a měl řešit ty problémy. Ona nám neříká nic nového," vyčetla ministrovi.

Nedaří se podle ní řešit třeba nedostatek lékařů v regionech. "Velký problém je hlavně u pediatrů a zubařů," přiblížila. "Musím pochválit řadu krajů i měst a obcí, kdy formou různých benefitů se je snaží odborníky přilákat," doplnila. I tak si myslí, že by jim mělo ministerstvo pomáhat.

[chooze:article;value:554614]

"Pan ministr přišel s takovým návrhem, že ten, kdo nechodí na preventivní prohlídku, by neměl jakési benefity od pojišťovny," připomněla Maříková. "Když se pak podíváte, že někdo nemá praktika nebo zubaře, tak jak ho chcete trestat za to, že nepůjde na preventivní prohlídku," zkritizovala ale návrh.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.