Marsell Bendig: Život v romském ghettu jsem si užíval, bratr Jan mě nenáviděl

Marsell Bendig, který je také držitelem Českého lva, žil tři roky v romském ghettu. "Máte tam lidi, kteří by za vás položili život, jsou tam dobří lidé s velký srdcem a zažívali jsme tam fajn večery. Pouštěli jsme hudbu, tančilo se tam a zpívalo, já jsem si to užíval. Našel jsem si tam spoustu přátel, které mám dodnes," nastínil Marsell.

Mladšího bratra zpěváka Honzy Bendiga mrzí, jak na ghetta společnost nahlíží. "Ti lidé se tam dostanou třeba proto, že přijdou o práci. V tom ghettu je nejlevnější bydlení, proto jsme tam žili. Vzpomínám na to moc rád a někdy bych se tam i rád vrátil," překvapil Marsell.

[chooze:article;value:492856]

​Poté se rodina Bendigových vydala za prací do Velké Británie, na to ale herec nemá tak hezké vzpomínky. "Šikanovali mě tam ve škole, mysleli si, že jsem Pákistánec, tak za to mě šikanovali. Bylo to asi tím, že jsem tmavý typ a jsem jim podobný. Nebylo to hrozné, ale bylo to nepříjemné," podotkl.

Celkově by byl Bendig rád, kdyby se společnost dívala na Romy jinak, a to třeba i pomocí umění. "Nelíbí se mi, že ve filmech ukazují Romy tak, že mají doma bordel. Nikdy jsem nezažil, že bych přišel k někomu ze známých a měli doma bordel," odporuje mladý herec.

[chooze:article;value:490632]

​Dříve než Marsell byl známý jeho bratr Honza. Teď spolu bratři vychází, jako děti to ale měli jinak. "Honza mě nenáviděl, když jsem byl malý. Takže jsme neměli moc hezký vztah. Já jsem mu trhal plakáty, on mě zavíral do pokoje, zhasínal mi tam a přivazoval mě k židli. Našli jsme si k sobě cestu, až když jsme byli starší," uzavřel Marsell Bendig.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.