Medveděva rozzuřil vývoj války. Vyjmenoval 3 body, co teď bude s Ukrajinou

"Masky konečně spadly. Rada zrušila prezidentské volby. Zatímco probíhá válka do posledního Ukrajince, nejsou žádné volby, jen přívrženci Zelenského," uvedl na svém telegramovém účtu Medveděv v kontextu zrušených voleb na Ukrajině.

Volby podle Medveděva znamenají pro ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a jeho okolí "neslavný konec". "Pravděpodobně se objeví konkurence, což je vzhledem k neúspěšné 'protiofenzivě' pro ně velmi nebezpečné," nastínil Medveděv první bod.

Za druhé budou podle Medveděva odhaleny nové případy zneužívání prostředků z ciziny, které mají Ukrajině pomoci.

Za třetí se tak podle Medveděva stane, že peníze mohou začít proudit na Ukrajinu i mimo dosah vedení země a Zelenského, který by je ale chtěl mít všechny pod kontrolou.

[chooze:article;value:528601]

​Následně Medveděv označuje Zelenského za "kokainového klauna", který odmítá prezidentskou volbu v Zemi 404, jak Medveděv ve svých myšlenkových výronech na telegramu označuje Ukrajinu. Když zmiňuje slovo Ukrajina, často jej uvádí v uvozovkách.

Svůj post se snažil Medveděv ukončit patrně v pozitivnější notě. "Podstatné je, že taková 'Ukrajina' nebude mít takového 'prezidenta', a ani takový 'prezident' nebude mít 'Ukrajinu'," uzavřel.

Medveděv ostrými výroky nešetří s železnou pravidelnosti. Tento týden už třeba stihl hrozit Západu biologickými zbraněmi, jak upozornila agentura TASS.

Podívejte se na rozhovor s Filipem Hankou, ředitelem projektu České zájmy v EU, z pořadu Svět za hranicemi na TN Live ze začátku týdne. Tématem je pomoc Ukrajině:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.