Měl by se léčit, vzpomíná Bára na náhradního manžela z Výměny

Řidička kamionu Bára z německého města Bielefeld to neměla ve Výměně manželek zrovna jednoduché. Doteď z ní má smíšené pocity. "Vzpomínám na to dvěma způsoby. Jeden je, že to bylo hrozné. Ten druhý je, že bylo fajn vyzkoušet si to jinde, po boku jiného muže. Díky tomu jsem si začala víc vážit toho, co mám doma," vysvětlila.

Hlavním důvodem špatného zážitku byla podle ní atmosféra v rodině. "Bylo to fajn, ale vždy jen do chvíle, než se měl vrátit náhradní manžel domů," svěřila se. Děti z něj podle ní měly svým způsobem strach. "On celé dny nebyl doma, a když přišel, tak jim řekl, ať jdou do pokoje. Byl tam asi i strach ze strany těch dětí, protože nevěděly, s jakou náladou přijde," popsala Bára svůj pohled na věc.

Bára kritizovala také některé Mírovy zvyklosti. "Měli tam třeba mop, který byl ale schovaný, protože museli vytírat dlažbu v koupelně a kuchyni na kolenou hadrou. Důvodem bylo, že mopem se to podle něj dobře nevytře," vzpomínala.

[chooze:article;value:466864]

Její kritika šla ale ještě dál. "Váhám, jestli by se neměl vydat do psychologické nebo psychiatrické poradny. Myslím si totiž, že není úplně normální," nechala se slyšet. "I můj Petr mi to prezentoval tak, že ta jeho ženská je chudák a skoro celou Výměnu probrečela," doplnila.

Situací, kdy to bylo opravdu psychicky náročné, zažila Bára v náhradní rodině podle svých slov hned několik. "Ve středu to končilo a já jsem přemýšlela, že v neděli to předčasně skončím. Ale nakonec jsem si řekla, že to teda nějak sfouknem," přiznala.

[chooze:article;value:485268]

Úplně nejtěžší chvíli ale prý zažila s nejstarším náhradním synem Ríšou. "Aby mi 16letý syn odešel na tři dny z domova bez telefonu, bez ničeho, a já vůbec nevěděla, kde vlastně je? To bylo opravdu divné," zavzpomínala.

Ani tak prý ale nelituje. "Šla bych do toho znovu," prohlásila. "Výměna mě tak nějak nakopla, abych byla s dětmi víc, vysvětlovala jim věci, ukazovala jim cestu, jakou se můžou vydat životem," shrnula Bára své zážitky.

Co prozradila po Výměně Jarka? Lidé nevědí, jak to ve skutečnosti bylo!

To Jarka vzpomíná na Výměnu mnohem lépe. "Já a Týnka jsme si to hodně užily. A na tu vzpomínám ráda," tvrdí. Televize podle ní nezachytila celou pravdu. "Vím jak to je, ale nikomu to vyvracet nebudu," dodala.

Vzájemné setkání obou párů se podle ní vyhrotilo úplně zbytečně. "Člověk si to v té chvíli neuvědomuje a vidí to až s odstupem času," vysvětlila.

[chooze:article;value:457676]

I její rodinu prý zkušenost z Výměny prý sblížila. "Rozhodně se změnila komunikace. Manžel už tak nekřičí. Ještě se najdou chvíle, kdy zvedne hlas, ale už to není to samé," popsala Jarka rodinné soužití. Pomohlo prý také to, že se rodina přestěhovala do většího.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.