Měly hlad a myly se v potoce. V lesní chatce na jihu Čech našli tři malé děti

[chooze:gallery;value:35637]

​Vše začalo tak, že na podezřelou trojici upozornila policii koncem března vedoucí prodejny. Když strážníci dorazili na místo, dva z výtržníků seděli před obchodem. Ukázalo se, že oba se v minulosti potýkali s drogovou závislostí a mají na svědomí krádeže v různých supermarketech. Třetí z party se schovávala za rohem, pozornosti jednoho ze strážníků ale neunikla.

Jeho kolegové pak zjistili, že všichni zřejmě přebývají za zoologickou zahradou. "Dle místní znalosti si totiž jeden ze strážníků vzpomněl, že kdysi dávno řešil případ muže bez domova v chatce v lese za vlakovým nádražím U Sudárny. Rozhodl se tedy toto místo zkontrolovat," uvedli strážníci ve svém měsíčním přehledu událostí.

[chooze:article;value:549627]

​To, co tam našli, jimi otřáslo. "V chatce o velikosti zhruba 3×4 metry byly tři nezletilé děti ve věku 5, 7 a 8 let, které ani nevěděly, kdy byly naposledy ve školce a ve škole, co je to čištění zubů, sdělily, že se chodí mýt do potoka poblíž a na WC chodí za chatku," popsali otřesný případ strážci zákona. Celkem tak v chatce žilo sedm lidí – čtyři dospělí a tři děti. 

Strážníci okamžitě zavolali policii a sociální pracovníky Orgánu sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD). Těm pak děti vylíčily, jak žijí. Přiznaly také, že jedly naposledy v 11 hodin chleba, když jejich matka odešla do města.

Tou matkou byla právě žena, která se snažila před strážníky ukrýt za rohem obchodu. O děti příliš zájem nejevila, na místo totiž nepřišla ani poté, co ji k tomu strážci zákona telefonicky vyzvali. "Údajně jí bylo už odebráno deset dětí. Nacházela se tam s nimi další dospělá osoba, která je hlídala. Ta sdělila, že jsou zde přibližně dva týdny, neboť ji a tři výše zmíněné osoby vyhodil otec dětí společně s dětmi z bytu," upřesnili strážníci. 

"Odebrané děti možná poprvé za svůj život konečně zažily krásné Velikonoce a věříme, že teď se jim bude dařit už jen dobře a najdou milující rodinu," dodali strážníci.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.