Měsíc od zmizení dabéra Pantůčka: Všichni už myslí na nejhorší

Legendární dabér Zbyšek Pantůček podle policie svému synovi naposledy řekl, že bude cestovat. Od té doby má vypnutý telefon. Rodina tak netuší, kde by se mohl nacházet. Nové informace nemá ani policie. "Nemáme žádné nové poznatky. Stále po něm pátráme," uvedla ve čtvrtek pro redakci TN.cz mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweissová.

Pantůček o sobě zatím nedal vědět ani nejbližším přátelům. "Neozval se. Nevíme nic nového," řekl herec Martin Zounar. Ten už se dříve svěřil, že jeho kamarád byl poslední dobou unavený. Měl mu slíbit, že mu dá vědět, pokud by si chtěl jít někam odpočinout a na chvíli od všeho zmizet. To se však nestalo.

[chooze:article;value:524112]

​Pro jeho dlouholetou kamarádku herečku Mahulenu Bočanovou je téma tak citlivé, že o něm nechtěla vůbec mluvit. Několik dní po vyhlášení pátrání svého kamaráda vyzývala na sociálních sítích, aby se jí ozval. "Zbyšulo, ozvi se!" napsala tehdy. K tomu zřejmě zatím nedošlo.

Podle moderátora Aleše Hámy se v minulosti párkrát stalo, že se Pantůček na chvíli přestal okolí ozývat, nikdy to však netrvalo dlouho. "Vím, že řadu let měl psychické problémy. A někdy se i stalo, že takto zmizel, ale nikdy to proboha nebylo na tak dlouhou dobu. Proto jsou z toho všichni takoví nesví a doufáme, že se to brzy nějak vyřeší a že se Zbyšek někde objeví," řekl Háma před měsícem TN.cz.

Problémy s alkoholem

Pantůčkovo jméno je stále zveřejněné v obsazení muzikálu Něco shnilého! od Divadla Kajetána Tyla v Plzni. Další představení je naplánované na 8. října, divadlo s dabérem ale nepočítá. "Pan Pantůček už od jara v inscenaci neúčinkuje. Máme ho zapsaného v obsazení, protože tam byl původně obsazený, ale už to za něj dohrává většinou Lumír Olšovský," vysvětlila mluvčí Martina Drbušková s tím, že o herci nemá žádné informace.

Pohřešovaný herec měl v minulém týdnu narozeniny. Ani tehdy svoje blízké nekontaktoval. "Jeho životní partnerka Jana Mařasová je moje spolužačka, vynikající herečka a dabérka. S tou jsem mluvil a nikdo opravdu nic neví. Poslední informace byla, že den před svým zmizením hovořil se svým synem, údajně mu měl sdělit, že odjíždí do Německa do Berlína točit reklamu," řekl Extra.cz dabér Bohdan Tůma.

[chooze:article;value:521292]

Tůma se webu také svěřil, že jeho kolega pravděpodobně bojoval se závislostí na alkoholu a bral antidepresiva. Tento stav dle jeho partnerky trval několik let a nezlepšoval se. Kvůli tomu pak měl přicházet o pracovní nabídky. "Nedejbůh, jestli se kvůli ztrátě všech příležitostí nerozhodl jít tou nejhorší cestou, místo aby nastoupil léčení. Najednou není a nikdo nevíme, co s tím dělat. A já se moc bojím, že naděje v zázrak se postupem času prudce snižuje," dodal Tůma.

Podle něj by v extrémním případě mohl herec být celou dobu zavřený v nějaké sektě, kde by nepotřeboval použít svou platební kartu. Napadla ho i odvykací kúra, v tom případě by jej ale policisté byli schopni vypátrat. 

Dabér Pantůček zmizel na začátku září 2023:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.