Mimozemšťanů se bát nemusíme. Jsou to špionážní zařízení, tvrdí o UFO experti

Neidentifikovatelný létající předmět. Když se řekne UFO, lidé si asi nejčastěji představí zelené mužíčky. Odborníci se přiklánějí k tomu, že sestřelené objekty, byly podobně jako v prvním případě spíš špionážního charakteru.

"Je to určitě záležitost politická a zpravodajská – snaha získat o té druhé straně co nejvíc informací, aniž by to ta druhá strana věděla, že ji chcete sledovat. Tohle sledování je tu už pěknou řádku let a balóny toho jsou součástí," myslí si například ředitel České kosmické agentury Jan Kolář.

Není podle něj překvapivé ani to, že se objekty podle amerických vojáků v prostoru volně vznášely. "Levitování je pro balon typické, protože balon je unášen atmosférickými proudy," vysvětlil.

[chooze:article;value:489654]

Podobně vidí situaci i bývalý náčelník generálního štábu Jiří Šedivý. "Já si myslím, že jde o nějaké průzkumné objekty, které mají za úkol prověřit, jak reagují Spojené státy, případně Kanada, a jak jsou akceschopní. Z toho se dá vyvodit řada dalších závěrů, například schopnosti detekce, rychlost politického rozhodování a tak dále," tvrdí.

Spekulace kolem neidentifikovatelných létajících předmětů, neboli UFO, umocnilo i to, že jejich výskyt americké úřady v posledních letech hlásily mnohem častěji. Zatímco v minulosti se jednalo o desítky případů, mezi lety 2021 a 2022 už jich bylo skoro 250. Přestože většinu neidentifikovatelných objektů se podařilo identifikovat jako balóny, řada případů je dosud neobjasněna.

[chooze:article;value:484288]

"Několik pilotů opravdu tvrdilo, že vidělo něco, co nepochází ze Země. To znamená, že viděli skutečně nějaký předmět, který je jako z vesmíru, že to může být nějaká jiná forma života," řekl pro TN live vojenský publicista Jiří Vojáček.

Díky teoriím o mimozemských návštěvách existují i rady, jak se při setkání s příslušníky jiné vesmírné civilizace zachovat. Vedle toho, že by lidé měli zachovat klid, by podle příruček ufologů měli kontaktovat bezpečnostní složky a taky vzít nohy na ramena.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.