Mladého hokejistu (11) zasáhl puk do krku. Po pár dnech v nemocnici zemřel

Smrt mladého hráče potvrdila v pátek v tiskové zprávě policie v Saint-Eustache. Stalo se tak pár dní po incidentu, ke kterému došlo v místní aréně během hokejového tréninku. "V úterý večer byl během hokejového tréninku nešťastnou náhodou zasažen pukem jedenáctiletý chlapec, který se účastnil pravidelného cvičení," uvedla policie. "S lítostí jsme byli informováni o úmrtí dítěte."

Místní policie uvedla, že již informovala úřad quebeckého koronera, který se bude zabývat příčinami a okolnostmi chlapcovy smrti. Server CBC.ca uvedl, že úřady zatím identitu chlapce nezveřejnily.

[chooze:article;value:527436]

"Rádi bychom vyjádřili hlubokou soustrast rodině, přátelům a blízkým," stálo v nepodepsaném prohlášení městské rady. "Všechny naše myšlenky jsou s rodinou, blízkými, spoluhráči a sportovní komunitou v Saint-Eustache."

Záchranáři obdrželi volání na tísňovou linku 911 v úterý kolem 19:00 SELČ. Sanitky vyjížděly do komplexu Walter-Buswell na bulváru Arthur-Sauvé, kde je hokejová hala. Vážně zraněný chlapec byl později převezen na jednotku intenzivní péče v montrealské nemocnici, kde v pátek ráno zranění podlehl.

Deník Montreal Gazzete s odkazem na prohlášení policejního oddělení v St-Eustache uvedl, že dosavadní vyšetřování ukázalo, že chlapec byl zasažen nešťastnou náhodou a v době incidentu měl na sobě všechny potřebné ochranné pomůcky. Poručík Olivier Boucher doplnil, že puk zasáhl chlapce do krku.

Marie-Joël Desaulniersová, ředitelka komunikace provinčního hokejového svazu Hockey Québec, v e-mailu potvrdila, že kompletní ochranná výbava hráče zahrnuje i chránič krku a všichni hráči jsou povinni ji při vstupu na led používat.

Otázka bezpečnosti v hokeji, zejména co se ochrany krku týče, se do popředí zájmu dostala letos na podzim, když byl v říjnu během zápasu smrtelně zraněn profesionální hokejista Adam Johnson. Během zápasu Challenge Cupu v anglickém Sheffieldu mu nůž soupeřovi brusle prořízl krk. Hokejový klub Nottingham Panthers, v němž devětadvacetiletý hráč působil, označil jeho smrt za "nešťastnou náhodu". Johnson však neměl nasazený chránič krku.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.