Mladíci na Silvestra hodili petardu do kávomatu. Strážníky pak urážela i matka

Ne všichni rachejtle namířili směrem k obloze. Výbuch, se kterým nikdo nepočítal, otřásl hodinu po půlnoci pardubickou Palackého třídou. Dva 17letí chlapci v doprovodu dalších dvou kamarádů hodili podle strážníků petardu do automatu na kávu. Tlaková vlna přístroj roztrhla.

Hlídka byla poblíž, takže podezřelé hned dopadla. Jeden nadýchal 1,5 promile, druhý ještě o něco víc. Mladíci se prý ale zklidnit nechtěli, strážníky uráželi a pokračovala v tom i matka jednoho z nich, která si pro chlapce přišla.

[chooze:article;value:535224]

Jeden z dvojice nakonec strážníka ještě napadl, a to už pohár trpělivosti přetekl a mladík skončil rovnou v poutech. Poměry v rodinách chlapců v novém roce prověří sociální pracovníci a případ vyšetřuje i policie. Vypadá to totiž, že na automatu vznikla škoda vyšší než 10 000 korun.

Pardubičtí mladiství zaměstnávali strážníky celou silvestrovskou noc. V Tyršových sadech záchranáři křísili dvě namol opilé dívky. Ty ani nestihly příchod nového roku oslavit, v péči zdravotníků se ocitly už půl hodiny před půlnocí. Jedné bylo 16, druhé 17 let. Jedna nadýchala 1,5 promile, druhá dechové zkoušky ani nebyla schopná.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.