Mladík smetl dodávku s rodinou, tatínek zemřel. Policie dál hledá svědky

"My jsme o víkendu vyslechli několik lidí, kteří podali osobní svědectví o jízdě bílého passatu z Mladé Boleslavi do Obory u Doks v inkriminovanou dobu. Bohužel žádný z nich nedisponuje záběry z palubních kamer. O ně veřejnost znovu žádáme, protože nám pomohou posloužit jako důkazní materiál toho, co tragédii předcházelo," řekla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Vzhledem k závažnosti nehody, při níž byla zmasakrována celá jedna rodina, policie shání další svědky, kteří by mohli mít kamerové záznamy i z okamžiků před nehodou. "Svědci se nám přihlásili po odvysílání televizní reportáže anebo sami vystoupili do komentářů na sociálních sítích," upřesnila Baláková.

Stalo se to ve čtvrtek minulý týden po půl jedenácté v noci. Mladíci v autech se podle všeho rozhodli, že si u Doks otestují v ostrém provozu limity svých aut a řidičských schopností.

[chooze:article;value:566595]

​U obce Obora jeden z nich vjel do protisměru a smetl dodávku, ve které jela pětičlenná rodina se psem. Ničivý náraz zabil otce, těžce zranil matku a jejich tři děti v pražských nemocnicích bojují o život. Rodina se s nimi vracela z ukončeného dětského tábora po večerní besídce.

"Na místě bylo šest zraněných. Všichni zranění byli v kritickém stavu. Bohužel jedna osoba svým zraněním podlehla," uvedl vedoucí dispečinku libereckých záchranářů Petr Matějíčka.

Záchranáři vrtulníkem přepravili do nemocnice i pravděpodobného viníka. "Vyprošťovali jsme dvě zaklíněné osoby pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Použili jsme metodu třídění zraněných osob podle závažnosti," sdělil mluvčí hasičů Radek Hon.

O tom, že nemuselo jít o normální jízdu, svědčí i reakce na internetu. "Tahle zbytečná existence nás předjížděla na stejné silnici asi 10 až 15 minut před nehodou. Asi kilometr před Oborou v rychlosti minimálně 150 kilometrů za hodinu. Následně před obcí odbočil na odpočívadlo, kde se okamžitě otočil a jel zase zpátky. To naznačuje, že nejel jen tak z práce domu," popsala Nina.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.