Moderátor přiznal, že Ukrajina Rusům nestačí. Odhalil jejich skutečné plány

"Říkají, že jsme agresoři a extrémně zlí a krutí lidé lidé. Já na to vždycky odpovídám: 'Ano, ano, máte pravdu,'" prohlásil propagandista. Toho si povšimla světová média, včetně například magazínu Newsweek, i poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Heraščenko.

Právě na toho Mardan následně ve svém pořadu reagoval. "Otevřete si mapu, kterou zveřejnili v Kyjevě nebo i Žytomyru či Lvovu, a podívejte se na hranice i moderního Ruska v nedávné minulosti a odpovězte si na své zbytečné a idiotské otázky o tom, jak největší země vznikla, jak v posledních 500 letech největší impérium vzniklo," vyzval.

"Jak? Všemi různými věcmi, komplikovaně, pokud bylo nutné bojovat ve válce, aby se rozšířil prostor pro život, Rusko bojovalo, Rusko se rozšiřovalo, neustále zvyšovalo takzvanou strategickou hloubku," popsal. 

To je podle něj také důvod, proč Rusko napadlo Ukrajinu. "Válka, která trvá už dva roky, potvrzuje podvědomé chápání toho, jak je život organizován, jak je bezpečnost Ruska, ruského státu zajištěna. Ano, tím, že se rozšiřují hranice dál od Moskvy," uvedl. "Proto je Rusko takto uspořádáno. Nepřestanou," shrnul jeho slova Heraščenko.

[chooze:article;value:541513]

Mardan dlouhodobě ruskou agresi na Ukrajině podporuje. Kvůli jeho veřejným výzvám ke genocidě ho ukrajinská tajná služba SBU obvinila z veřejných výzev ke genocidě a násilné změně nebo svržení ústavního pořádku. Hrozí mu za to až osm let vězení.

"Jste váleční zločinci. Dříve nebo později skončíte před soudem," vzkázal jemu i dalším propagandistům Heraščenko.

Ruský volební proces je divočejší než ten náš, popisuje novinář žijící v Moskvě (1/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.