Moskva viní Ukrajinu z dalšího útoku dronů. Zastavil provoz letiště

Provoz letiště Moskva-Vnukovo se podle starosty města Sergeje Sobjanina zastavil. Moskva odrážela útok ukrajinských dronů. Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová to označila za teroristický čin.

Nejméně dva mrtví a 19 zraněných si naopak vyžádal útok ruských dronů íránské výroby na město Sumy na severovýchodě Ukrajiny. Mezi zraněnými je i pětiletý chlapec. Dvě oběti si vyžádalo i ruské ostřelování ukrajinského Chersonu.

[chooze:article;value:511192]

"Náš stát bohužel zatím nedisponuje dostatečně kvalitními systémy protivzdušné obrany, aby mohl chránit celé naše území a sestřelovat všechny nepřátelské cíle. Nepřítel toho využívá," uvedl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zelenskyj se také snaží tlačit na západní spojence, aby urychlili vstup země do Severoatlantické aliance (NATO). V zatím neodvysílaném rozhovoru pro americkou CNN k tomu údajně vyzval Joea Bidena. A to i za cenu, že by do ní nakonec Ukrajina vstoupila až po skončení války s Ruskem.

To už v minulosti Zelenskému slíbil i generální tajemník NATO. "Ukrajina má své právoplatné místo v NATO. A naše podpora to časem umožní," sdělil Jens Stoltenberg. Ten povede Alianci i další rok.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.