Mrtvá, v pyžamu a schovaná v kufru. Smrt Zuzany (†45) obestírá záhada

Byla slunečná a teplá středa 2. srpna. Pár minut před třetí hodinou odpoledne ve svém autě zemřela teprve 45letá Zuzana. "Podle prvotních informací měla jet 45letá řidička autem Hyundai Getz z obce Štvrtok na Ostrove směrem do Bratislavy. Z dosud nezjištěných příčin přejela do protisměru a s vozidlem spadla do zavlažovacího kanálu," uvedla tehdy slovenská policie.

Těsně před smrtí se ještě na sociální síti stihla pochlubit dárkem od přítelem – nabíjecím kabelem na telefon. Tři dny před tragédií totiž oslavila narozeniny, připomíná portál Regióny.sk. Její blízcí kamarádi si nehodu nedokáží vysvětlit.

"Stále usměvavá, vždy ochotná pomoct. Tuším, že měla v ten týden dovolenou," uvedl jeden z kamarádů. Zuzana pracovala v ostraze. "Její dcera mi to přišla oznámit, byla jsem z toho úplně v šoku," pokračovala další kamarádka zesnulé ženy.

[chooze:article;value:517165]

​Nikdo nechápe, jak se z místa řidiče dostala do kufru a proč na sobě měla pyžamo. Podle prvotních odhadů se tam Zuzana měla přesunout sama, protože jí nešly otevřít dveře. Policie ještě loni tvrdila, že příčinou její smrti mělo být utonutí.

"Soudní pitva prokázala přítomnost alkoholu – 1,85 promile," zveřejnila. Pozůstalí jsou ale přesvědčení, že za volant by opilá nikdy nesedla. "Soudní lékař, který pitvu provedl, popisuje stav jater zesnulé takto: játra jsou mírně zvětšená, jejich stav je přiměřený věku zesnulé," reaguje rodina na tvrzení, že Zuzana byla alkoholička.

Příbuzní mají strach, že se policie snaží okolnosti zamést pod koberec, píše web Pluska. "Zájem policie je jednoznačně rychle uzavřít případ jako autonehodu pod vlivem alkoholu. Náš názor je, že to sice autonehoda se smrtelným následkem byla, ale zapříčinila ji třetí neznámá osoba," tvrdí.

Svoje podezření staví třeba i na tom, že je strážci zákona vyslechli až letos v lednu, tedy dlouhých pět měsíců od osudného dne. Policie to ale nekomentuje. "Případ je nadále ve stádiu vyšetřování, průběžné informace není zatím možné poskytnout. Učiníme tak ihned, jak to situace ve vyšetřování dovolí," uvedla policejní mluvčí Mária Linkešová.

Policie vyšetřuje násilnou smrt v Praze. Mrtvý muž ležel u rybníka (01/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.